Dołączył: 16 Wrz 2011 Posty: 30 Skąd jesteś (miejscowość / region): Kalisz-Najstarsze miasto w Polsce Posiadane auto: Citroen C4 1.6 HDI Enterprise - 110 KM [24.12.2009]
Piwa: 0/2
Wysłany: Pon 07 Sty 2013, 16:25
Temat postu:
Potrzebny schemat bezpieczników problem ze spryskiwaczami
Ponawiam temat,problem ze spryskiwaczami przedniej szyby,od czegoś trzeba zacząć,potrzebny jest schemat bezpieczników {w komorze silnika i pod deska rozdzielcza}link podany jakiś czas temu na forum nie działa
http://service.citroen.com/dtt/ddb/code/index_pl_pl.htm _________________
Teraz jest:Citroen C4 1.6HDi 16V 110kM Blanc ENTERPRISE,Seat Ibiza 1500 SXI 100KM „Czarna Perła”(moja miłość)
Były:Polonez 1500SLI,Fiaty126p,Audi
Re: ( Citroen C4 ) Potrzebny schemat bezpieczników problem ze spryskiwaczami
witam,
też mam problem ze spryskiwaczami, sprawdziłem bezpiecznik nr F3 pod maską i jest ok, pompka nie pracuje, w zeszłym roku przepalił się ten F3 wymieniłem i działało, a teraz bezpiecznik jest OK, może pompka siadła, jak był mróz to działało a teraz +4 i nie działa, ma ktoś zdjęcie pompki, albo może napisać jak się ją wyciąga?
pozdr
Dołączył: 16 Wrz 2011 Posty: 30 Skąd jesteś (miejscowość / region): Kalisz-Najstarsze miasto w Polsce Posiadane auto: Citroen C4 1.6 HDI Enterprise - 110 KM [24.12.2009]
Piwa: 0/2
Wysłany: Pon 28 Sty 2013, 19:15
Temat postu:
Re: ( Citroen C4 ) Potrzebny schemat bezpieczników problem ze spryskiwaczami
Pompka na allegro ok 26zł np.
http://allegro.pl/pompka-spryskiwacza-citroen-c3-c4-c5-c8-opel-vivar-i2917588689.html
W salonie pewnie z 500zł
Wymiana prawdopodobnie po demontażu zderzaka jest najłatwiej,znajduje się po lewej stronie pod nadkolem dostęp jest utrudniony.Jeszcze tego nie robiłem jeżdżę bez spryskiwaczy masakra i tez mnie to czeka wymiana. _________________
Teraz jest:Citroen C4 1.6HDi 16V 110kM Blanc ENTERPRISE,Seat Ibiza 1500 SXI 100KM „Czarna Perła”(moja miłość)
Były:Polonez 1500SLI,Fiaty126p,Audi