Citroen

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęścilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Citroen Xsara Picasso ) Problem z odpaleniem samochodu



 
postów na stronie: 10 20 50
   Forum CITROEN Forum Strona Główna -> ( Citroen Xsara Picasso ) Elektronika/Elektryka/Komunikaty.
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jarolka

Czytelnik



Dołączył: 03 Sie 2019
Posty: 1
Skąd jesteś (miejscowość / region): Śląsk
Posiadane auto: Citroen Xsara Picasso, 1.6, 16v, 2008
Piwa: 0/0
Wysłany: Sob 03 Sie 2019, 13:49
Temat postu:

Problem z odpaleniem samochodu


Witam wszystkich forumowiczów. Od jakiegoś czasu mam znów problem z odpalaniem mojej Cytryny. Jakieś dwa lata temu podjechałem na parking i po powrocie do auta i przekręceniu kluczyka tykał tylko przekaźnik po lewej stronie pod kierownicą. Kontrolki nie przygasały, szyby chodziły, centralny działał, radio też. Pożyczyłem nowy akumulator, podpiąłem i samochód zapalił. Wymieniłem więc akumulator i rok był spokój. Później problem się powtórzył z tą różnicą, że jak kilkanaście razy poprzekręcałem kluczykiem to wreszcie zapalał – wymieniłem rozrusznik i znowu spokój. Kilkanaście dni temu znowu wrócił problem. Tak samo. Przekaźnik tyka, elektryka w samochodzie jest OK, akumulator naładowany. Tylko teraz nowością jest to, że jak na chwilę odepnę i na nowo podłączę klemę w aku wszystko wraca do normy. I znowu dzień – dwa pali bez problemu. Proszę o jakąś wskazówkę co może być powodem takiego problemu. Dziękuję.

edit

No i dalej bez zmian. Wymieniłem klemy na akumulatorze, bo te oryginalne na zacisk słabo trzymały. Klemę plusową wystarczył delikatnie podnieść i już zeskakiwała z akumulatora. Zauważyłem chyba pewną prawidłowość. Po jeździe w upale po mieście albo szybko na trasie kiedy po wyłączniu silnika pracuje jeszcze wentylator mam właśnie taki efekt jak powyżej. Wróciłem z trasy pod dom zgasiłem, kolejna próba - nie odpalił, a na drugi dzień, cyk, i można jechać. Czy to może jakiś błąd czujnika temperatury? Rolling Eyes

Xsara Picasso, 1.6, 16v, 2008.
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Forum CITROEN Forum Strona Główna -> ( Citroen Xsara Picasso ) Elektronika/Elektryka/Komunikaty. Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1
Ogłoszenia sprzedaży - Citroen Xsara Picasso »

Opinie o samochodach Citroen Xsara Picasso - testy użytkowników »


 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Citroen Xsara Picasso ) Elektronika/Elektryka/Komunikaty.


Citroen

C3

59 900

2019r.

5 383 km

wielkopolskie

Citroen

C3 Picasso

18 500

2011r.

188 654 km

świętokrzyskie

Citroen

C3

19 400

2011r.

175 222 km

świętokrzyskie

Citroen

C5

49 900

2015r.

127 963 km

dolnośląskie

Citroen

C4 Picasso

15 900

2009r.

177 546 km

świętokrzyskie





Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group




Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2019 Created by idealneT and OM System